“RACK”

“RACK” – Waar staat dat voor?

woordenboekje… (woorden om te gebruiken)

Question:
Wat is “R.A.C.K”?

RACK (risk aware consensual kink)

Answer:
RACK is een term die in het leven geroepen is door een aantal BDSM-ers die het niet eens konden worden, met name over met name het risico-aspect van SSC (zie aldaar) omdat zowel emotioneel als lichamelijk natuurlijk nooit 100% veiligheid (safety) gegeven kan worden voor de submissieve partij. Streng geredeneerd is SSC (Safe, Sane & Consensual) per definitie onhaalbaar wanneer je iets daadwerkelijk “spannends” wilt ervaren.

En dat terwijl het er voor BDSM-ers toch juist gaat om de consensus over hetgeen er gebeurt of niet. Daarom zijn -zeker de mensen die juist van iets risicovollere interacties hielden- gekomen met de term RACK als basis voor BDSM: Risk Aware Consensual Kink.

Alle partijen zijn risk aware en in consensus bezig met hun kink (dit veronderstelt de sanity uit de SSC en vraagt om in staat te zijn tot het maken van volwassen beslissingen over de interacties) en dit alles in het licht van een gedeelde Kinky interesse als de belangrijke draagpoten van een BDSM relatie of een BDSM-spel.

Wanneer risico’s onbekend (ook door onervarenheid) of onbesproken zijn of wanneer er geen consensus over bestaat is er géén sprake van RACK


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen…
Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: