“Ademtherapie, emotie en therapieresultaat” …ademen doen we allemaal, maar wat zegt het eigenlijk? #ademtherapie

Voor de Jonge Werkers

“Ademtherapie, emotie en therapieresultaat” …ademen doen we allemaal, maar wat zegt het eigenlijk?

Ademen is iets dat de verschillende niveaus van ons menselijk bestaan verbindt. Dat klinkt een beetje ‘bol’ maar in ademen zie je de niveaus terug van de biologische gaswisseling, de paraverbale en nonverbale kant -de emotioneel communicatieve kant van het ademen- en de adem die we gebruiken we als de vluchtige drager van informatie, de inhoud van onze woorden.
Klinkt nog steeds wat opgeblazen? Met deze intensieve workshop kun goed naar ademen leren kijken en leren herkennen wat er gezegd wordt op de verschillende niveaus. Wat zegt het ademen over energieniveaus, over de emotionaliteit die expressie krijgt of niet, over de manier waarop woorden worden gedragen en de manier waarop dat de totale boodschap vormt.
En we kunnen met elkaar eerste ideeën krijgen over de mogelijkheden daarvan. Want het  is als lichaamsgericht therapeut oh zo verleidelijk je vooral tot ‘relaxatie’-oefeningen te beperken wanneer we het over ademtherapie of ademscholing hebben. Maar sommige klanten zijn er veel meer mee gebaat als zij eens “effe flink vanuit de borst leren ademen” -en vooral vanuit de borst leren communiceren-. Of tegensturing: bijvoorbeeld eens even wat rotatie erin gooien om je uit je honger te trekken! Terwijl anderen juist meer vanuit buik of zelfs bekken kunnen leren spreken en met dezelfde woorden iets heel anders kunnen gaan leren zeggen.
Een inleiding, een vogelvlucht van anderhalf uur met aandacht voor niveaus in adembewustwording: bij jezelf, bij anderen en tussen mensen. En neem je aantekenblok mee 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.