Playlists op jouw foon voor wilskracht en ritme


the Quick Version
Wilskracht is niet zo sterk als we allemaal graag zouden willen geloven. Dus dan kan je maar beter een paar steuntjes maken als “brace” -ter ondersteuning van jouw wilskracht-.
Muziek kan daar namelijk goed bij helpen. Dus als je even de tijd neemt om een paar playlists voor jezelf te maken dan kan dat veel uitmaken in het dagelijks gedoe.
“Rust”, “Hoop”, “Discipline”, “Energie” bijvoorbeeld.


Welke muziek zou hoe moeten uitmaken? Lees:

the Longer Version

Op een luie zondagmorgen

Zo’n dagje dat je lekker zinloos voorbij gaat lummelen kan je mooi gebruiken voor het maken van een paar ‘wilskracht braces’. Muziek laat je namelijk snel in een bepaalde mindset komen en vrijwel iedereen heeft wel een foon of minstens een MP3-speler waar je makkelijk playlists op kan maken. Een paar nummers met de goeie ‘vibe’ helpen enorm bij het ombuigen van onze beleving wanneer bijvoorbeeld onze automatische gedragingen of onze automatische manieren van denken weer opstarten.

First we make our habits, then our habits make us. ~ Charles C. Noble

Als je die playlist hebt kan ie je helpen om in een andere mindset te komen wanneer je bijvoorbeeld weer eens onterecht begint te twijfelen aan jouw kwaliteiten, wanneer je weer eens op de vierkante millimeter tijd begint te verkwisten aan het bereiken van de ultieme perfectie waar niemand op wacht, als de fixed action patterns weer lonken.. etc.

Please all and you please none. ~ Aesop


Welke playlists voor welke mindsets

Welke mindset je probeert te bereiken is natuurlijk helemaal persoonlijk, èn situatie afhankelijk. Over het algemeen zijn er toch wel een paar te noemen.

Muziek om even rustig van te worden

Vaak hebben we even een moment nodig om “the bigger picture” te zien, even rust te nemen en afstand te voelen. Meestal zal dat wat rustiger muziek zijn met teksten die jou helpen om even boven jezelf uit te stijgen.
Momenten van ontspannen en opladen zijn noodzaak om uiteindelijk door te kunnen blijven gaan.

Playlists om hoop te houden

Soms hebben we de neiging om even alle hoop te verliezen en weten we even niet meer waar we het voor doen. Een playlist met dingen die jou hoop geven of die je helpen herinneren waar je het voor doet kan dan uitkomen.

Muziek om discipline vast te houden

Soms moet je niet te veel denken maar moet je gewoon even (blijven) doen wat er moet gebeuren.
Dat overkomt iedereen in z’n leven. Niet te veel denken, vooral niet te veel voelen en even wat muziek op je kop om de lijn vast te houden.

Self-discipline is when your conscience tells you to do something and you don’t talk back. ~ W. K. Hope

Muziek om energie te geven

Regelmatig hebben we even een extra stootje energie nodig. Deze mix moet je niet te vaak draaien want dan gebruik je jouw reserves op. Maar een lijstje met powermusic, uptempo beats en strong lyrics kan je een boost geven om even iets af te maken dat anders niet af gaat komen.


Dus.. geniet lekker van de luie dag en verzamel eens een paar playlists waar jij blij mee gaat zijn. Volledig persoonlijk -want over smaak valt niet te twisten en jij kent jezelf het beste-.

…ik ben trouwens wel gewoon nieuwsgierig welke muziekjes jij waarvoor op zet… inzet


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.