Training: Op zoek naar Kwaliteit (naar binnen en naar buiten)


Trainingen en Workshops

Op zoek naar Kwaliteit

Wat is er belangrijk bij Kwaliteit
Waar draait het om bij Kwaliteit?

Deze training wordt in diverse richtingen en voor verschillende professies vaak gebruikt als een vorm van supervisie om intervisie op te starten of als booster van bestaande intervisie-processen. In de Integratieve Supervisie Theorieën* staat de relatie tussen praxeologie* en theorie centraal. Hoe verhouden zich mijn handelingen in de dagelijkse praktijk tot mijn impliciete en expliciete theorieën en mijn emotionele drives die mijn handelen sturen.


Lees verder:
Door de gedoceerde informatie over kwaliteit -die in deze training gegeven wordt- en vooral ook door de dialoog naar aanleiding daarvan worden kwaliteitsnormen verbeterd en worden vaak vooral ook makkelijker te expliciteren naar elkaar. Hiermee wordt meest een goede basis gelegd voor kwaliteitsverbetering en -management. Het kan ook bruikbaar zijn voor het het implementeren van kwaliteitssystemen doordat deze ineens ook voldoen aan de eigen kwalitatieve behoeften van personeel en niet langer als “opgelegd” worden ervaren.

In deze training -die gaat over de de concrete invulling van de abstractie “Kwaliteit”- wordt gezamenlijk gekeken naar vragen als:

 • Wat is kwaliteit eigenlijk?
 • en hoe is kwaliteit dan herkenbaar?
 • Over rotte appeltjes en glanzende goudreinetten…
 • Het opzetten van “Quality Circles” (Plan-Do-Check-Act)
 • Het bouwen aan een “Quality Bubble” rond jouw werkzaamheden en zelfs het werken aan “Quality Glow

Op zoek naar Kwaliteit

(naar binnen en naar buiten)

Juist wanneer kwaliteit niet alleen maar top-down -relatief extern- bepaald wordt maar doordat het onderling en intern wordt ingevuld en van een eigen kleur wordt voorzien, dan ontstaat een veel robuuster kwaliteitsbeeld dat niet voortdurend van bovenaf hoeft te worden gestuurd en bijgevijld. Dat krijgt z’n eigen draagkracht.
Voorwaarde is daarvoor wel een bepaalde mate van transparantie en dat er aan gezamenlijk vertrouwen wordt gewerkt. Daarom is het belangrijk dat de verwachtingen van management van de training en van de werknemers helder zijn.


Inhoudelijk:

De inhoud van deze training is zoals alle trainingen afhankelijk van de doelen en de wensen.
Vaak is het ’t mooist als e.e.a. in een serie van meerdere bijeenkomsten van anderhalf uur wordt gegoten waarin bijvoorbeeld ook de doelen en de vorm van het intervisieproces worden besproken.
Maar wanneer dit bijvoorbeeld te prijzig zou worden in verband met de gezamenlijke aanwezigheid kan e.e.a. ook gegoten worden in een dag waarin kwaliteit centraal komt te staan.

Werkvormen:

 • plenaire gesprekken,
 • mogelijk creatieve vormen,
 • voorbespreking in kleinere groepjes,
 • soms ook rollenspel,
 • plenaire samenvatting &
 • huiswerk

Prijzen:

Prijzen zijn afhankelijk van het winstbejag van de organisatie en van de vorm die gekozen wordt. Als indicatie geef ik altijd maar aan dat ik voor organisaties zonder winstbejag een dagdeelprijs van €265.= reken.


Mocht u vragen willen stellen +klik hier+ contact pagina: +klik hier+

Als je aanvullingen of opmerkingen hebt: plaats hieronder een reactie…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: