[Workshop GCA-congres] Welke rol speelt cultuur in de psychische zorgvraag?

Welke rol speelt cultuur in de psychische zorgvraag?

Gedrag achter gedrag…

…de vraag onder de vraag?

Hans West
Hans West

Zaterdag 23 november 2013 presenteerde ik in het GCA-congres: “De menselijke maat” de workshop: “Welke rol speelt cultuur in de psychische zorgvraag? (Gedrag achter gedrag… de vraag onder de vraag?)”
Omdat mensen vroegen naar een plek om e.e.a. nog eens rustig na te kunnen kijken verwijs ik naar de volgende “prezi”…

Het is een ‘Prezi’ en dat wil zeggen dat je naar eigen idee heen en weer kunt klikken in het geheel, òf dat je heen-en-weer kunt gaan in het ‘verhaal’ van deze Prezi door de pijltjes links en rechts te klikken (geef ‘m wel even de tijd om helemaal te laden, anders gebeurt er niks).
Oh, en wanneer je in het kleine schermpje ‘hovert’ boven “more” dan kan je klikken op full screen -klik op esc om dan weer terug te keren naar klein scherm-
Prezi’s zijn gemaakt op basis van flash, dus helaas niet direct te gebruiken op iPhone of iPad (wel met de prezi-app).


…of je kunt natuurlijk e.e.a. ook direct op prezi.com bekijken:
Welke rol speelt cultuur in de psychische zorgvraag?

Deze workshop van 45 minuten gaat over de gelaagdheid in een menselijk brein dat misschien nog wel onderliggend is aan cultuur.
Want natuurlijk zijn er grote culturele verschillen en vele verschillende vormen van communicatie. Maar door te kijken naar de gelaagdheid in het brein ontwikkel je oog voor de lagen in communicatie, voor de lagen in de zorgvraag en zijn er openingen te vinden waar die eerder onzichtbaar leken.
Ook in het kader van risico-inschatting is kort ingegaan op het belang van de waarneming van non-verbale communicatie.

Copyrights, 2013: West

Hans West was van oorsprong long-fysiotherapeut in het NAD (Zwitserland), en is via Integratieve Bewegingstherapie opgeleid tot supervisor / vaktherapeut (VU, Nederland).
Hij heeft zich bezig gehouden met de behandeling van kanker (KWF) en is op verschillende plekken in de psychiatrie werkzaam geweest en is momenteel werkzaam in de verslavingszorg (bijvoorbeeld de Jellinek kliniek en in zijn eigen praktijk).
De dialoog met de patiënt staat centraal in de aanpak, uitleg en trainingen van Hans West. Empowerment middels begrip en aandacht voor persoonlijke verantwoording in relatie tot de aandoeningen staat voorop in zijn aanpak. Gerichte aandacht voor de waarneming van het eigen lichaam stelt mensen in staat om adequater te reageren op ziekte en verantwoordelijkheid te nemen.
Hans traint integratieve ademtherapie en verslavingsaanpak aan de Europäische Akademie für psychosoziale Gesundheit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: