Adem, emotionele stabiliteit en levenskwaliteit… (Workshop)

BreinMPKAl duizenden jaren is de adem een weg naar zelfinzicht en wijsheid.
De gelaagdheid van ons brein maakt dat ook begrijpelijk. Want enerzijds kunnen we ons gevoel beïnvloeden door onze adem te beïnvloeden, aan de andere kant wordt onze adem gestuurd door bijna de meest primitieve delen van ons brein.

In deze workshop gaan we theoretisch en praktisch aan de slag met deze gelaagdheid. Dit model helpt ons niet alleen om te begrijpen waarom we soms dingen doen waar we achteraf niet tevreden over zijn, het helpt ons ook om beter tot onze kern te komen doordat het ons leert om na te denken over onze gevoelens en tegelijkertijd ook na te voelen bij onze gedachten.


Integratief model

In deze workshop legt Hans een integratief model uit waarmee hij het beste van cognitieve gedrags therapie, opbouw van ons brein en mindfulness combineert.
Met oog voor eeuwenoude wijsheden evenzogoed als de hedendaagse wetenschap geeft Hans uitleg van manieren waarop we onze levenskwaliteit kunnen verbeteren.

In het kennisdeel krijgt u uiteraard de tijd om antwoorden te krijgen op uw vragen. We zullen ook simpele oefeningen doen die er op gericht zijn om te gebruiken in het dagelijks leven en binnen uw eigen oefensequenties.

De 60’s en de 70’s hebben ons geleerd niet te denken maar te voelen, de 80’s en de 90’s hebben ons geleerd om niet te voelen maar te denken. De waarheid ligt in de integratie: denken over je gevoel en voelen bij je gedachten.

Hans West
Hans is van oorsprong fysiotherapeut en heeft 9 jaar gewerkt in Zwitserland in het toenmalig Nederlands Astmacentrum. Na zijn terugkeer in Nederland heeft hij gewerkt met kankerpatiënten voor het integraal kanker instituut Amsterdam en het KWF en op diverse plaatsen in de psychiatrie (depressie en neurose behandeling) en heeft nu ruim 25 jaar ervaring als verslavingsdeskundige/lichaamsgericht vaktherapeut (werkzaam bij Jellinek)
Hij doceerde massage en anatomie aan de school voor additieve geneeskunde in Utrecht.
Hans is een Lernbauftragte aan het Fritz Perls Institut Europäischen Akademie für bio-psycho-soziale Gesundheit FPI EAG. Sinds 1993 doceert hij daar ademtherapie, psychosomatiek en verslavingsdeskundigheid.

Aanvullend
Het is niet nodig om in speciale kleding te komen. De oefeningen zijn er op gericht om juist in het dagelijks leven te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: