Wat je even moet weten over Skype/ Whatsapp/ Hangout gesprekken?


the Quick Version
Eigenlijk altijd zie je dat mensen wat lang wachten voor zij relatie coaching starten. Maar zeker nu, nu door corona de druk in het leven goed oploopt zie je nog al wat mensen die toch even langs Skype, Whatsapp of Google Hangouts een ‘corona afspraakje’ nodig hebben.
Helemaal niks mis mee, natuurlijk!
Ik ben in ieder geval online bereikbaar op de momenten dat jij een afspraak had staan.


Hoe dan? Lees:

the Longer Version

Wat je even moet weten over Skype/ Whatsapp/ Hangout gesprekken

Maar de huidige situatie geeft voor een aantal mensen nogal extra stress. Stress die zich ook in de relatie vertaalt natuurlijk.
Nou zei ik al dat mensen soms wat lang wachten en dat dan vervolgens de druk ook wel erg hoog is opgelopen. In zulk soort situaties is het natuurlijk handig om een drie-gesprek af te spreken omdat we ons nou eenmaal nèt iets voorzichtiger uitdrukken met een derde er bij in de relatie. Omdat we dingen net even inslikken of juist een beetje minder puntig uitspreken omdat je óók met vreemde ogen bekeken wordt…

Dat is natuurlijk nu wel even wat anders in de corona-situatie dus als we dingen nu willen bespreken omdat de vlammen uit het dak slaan van onze relatie dan is het niet mogelijk om een ‘live’ (IRL) afspraak te maken in één ruimte. En juist online (met skype/whatsapp) is de ‘remmende’ werking van een derde persoon in de ruimte wat minder.


Heftigheid een beetje afvangen

Een gedeelte van het werk als relatiecoach is het om een zeker heftigheid ‘af te vangen’ vóórdat het in het relatie-gesprek terecht komt. Dat moeten we met z’n allen wel kunnen natuurlijk. Dus juist bij ‘online’ therapie bij heftige relatiecrises raad ik vaak aan om eerst ieder even apart met mij te gaan praten alvorens we met z’n drieën gaan praten…
Soms is het ook niet eens nodig om met z’n drieën te praten (als één van de partijen daar geen zin (meer) in heeft, bijvoorbeeld). Soms kan je ook zelf alleen starten met “therapie voor je relatie” in plaats van “relatie-therapie”.

Sometimes it takes ONE to tango!


Extra kosten

Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf hoe verhit die gesprekken zijn en hoe lang ze duren. Maar omdat ik niet de lulligste wil wezen in deze rare tijd: dat kunnen we samen bij elkaar optellen en reëel berekenen. Punt is wèl dat je er dus rekening mee houdt dat ik in nieuwe situaties niet kan inschatten of twee (kortere) aparte gesprekken handig zijn alvorens we met z’n drieën online gaan. Dus denk daar even over na.

Een algemene stelregel is:

Hoe hoger het volume,
hoe groter de kans dat we eerst even apart moeten praten, ieder…

Laten we constructief met elkaar praten…

Hans West


PS-je kijk misschien nog even naar:


Voor het stellen van vragen +klik hier+
Contact pagina: +klik hier+
of reageer hier:

Als je aanvullingen of opmerkingen hebt: plaats hieronder een reactie…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: