“7 year itch”

Urban Living Woordenboekje

De herkomst* van deze gedachte komt uit de koker van George Axelrod die een toneelstuk (later verfilmd) schreef met die naam.
Psychologisch is dat inmiddels een self fulfilling prophecy geworden. Regelmatig hoor je als relatiecoach dat een zekere ‘onrust’ ook wel logisch zou zijn: “We hebben immers al zeven jaar een relatie” (…)
Maar wat blijkt? (Hellen Fisher* geeft er onderzoek naar gedaan) er is helemaal geen 7-year-itch te vinden! Onderzoek laat eerder een 4-year-itch zien.


Notes:

Mogelijk is dit te verklaren uit de communities waarin we op de steppen van Afrika leefden. Na een hot verliefdheidsfase met veel seksuele activiteit met een redelijke kans op kinderen en een zorgfase van een jaar of drie zodat kinderen rond de 2,5 a 3,5 jaar net opgenomen kunnen worden in de “multi-age playgroup”: een groep kinderen die -als in een crèche- met elkaar konden spelen onder toezicht van slechts enkele volwassenen zodat de rest kon jagen of verzamelen.
Volgens Fischer leefden zeer waarschijnlijk onze voorouders in een relatievorm die we tegenwoordig “serial monogamy” zouden noemen. Met een nieuwe partner iedere 4 a 5 jaar… met een prettige diversiteit in de “genepool” als gevolg, en met destijds nog aanzienlijk minder materialistisch gedoe in de boedelscheiding.


Andere Woorden 

[Ga naar de CONTACT pagina]

Op de volgende website staan meer woorden:
http://www.KinkAware.Info

vragen?

Heeft u vragen over termen stel deze dan hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.