FAQ’s

Frequently Asked Questions

BreinMPKFAQ’s West-Coaching

 • Q: Hans, Kennismaking of gesprekken, hoe doen we dat verder?
  • A: Als we een afspraak maken dan vraag ik je even om je email-adres en dan maak ik een afspraak in mijn agenda waar ik jou aan toevoeg (dan weet je wat er is afgesproken).
   We spreken elkaar (meestal ergens rond de 5 kwartier a anderhalf uur) ergens online of IRL in een frequentie die jij prettig vindt (je ziet al aan mijn aanbod: klanten noemen mij wel “Hans Flex West”) en in een vorm die jij prettig vindt.(sommige mensen zie ik 2 a 3 keer, anderen zie ik letterlijk 1x per jaar, sommige mensen spreek ik alleen maar IRL in mijn praktijkruimte, sommige mensen whatsapp ik alleen maar).
 • Q: Ik wil alleen maar een kennismakingsgesprek: Is dat gratis?
 • Q: Ik heb niet per sé tijd voor gesprekken: Kan ik niet gewoon even appen?
  • A: Ja hoor, dat kan. Ik heb natuurlijk een eigen leven en als ik met andere mensen bezig ben kan ik niet zo maar antwoorden. Dus verwacht niet gelijk antwoord. Maar als ik een beetje weet wat er bij jou aan de hand is en we spreken dat af in een gesprek (zie: aanbod*) dan kan je ook appen, ‘onderweg’ zal ik maar zeggen…
 • Q: Ik heb een vraag: Waar kan ik die stellen?
 • Q: Kan je wat meer uitleg geven over Bio-Emotioneel Management?
 • Q: Je hebt het over bio-emotioneel management… Kan je me meer zeggen over het onderwerp “emoties?”
 • Q: Wat is “Integrative Couple Coaching
  • A: Mensen zijn vaak op zoek naar relaties maar tegelijkertijd is er na de eerste verliefdheidsfases een periode waarbij zij meer aanbotsen tegen hun communicatieve mogelijkheden en de voorbeelden die zij gehad hebben op het gebied van langdurige relaties. Scheidingscijfers laten zien: daar gaan regelmatig dingen in mis. Integratieve Coaching probeert geen onderwerpen en gevoelens uit te sluiten maar deze juist in de relatie te integreren en -op basis van kennis en op basis van gevoelens- nieuwe wegen te vinden in relatie.Regelmatig blijken de ge-eikte relatie-paden te beperkend om op de lange termijn overeind te blijven. Openminded durven zijn, durven gunnen en respect blijven houden op verschillende manieren is een belangrijke basis voor het vinden van creatieve uitwegen uit situaties die telkens weer vast leken te lopen.

   Most of us have 3 to 4 relations in our adult life. Some of us have those with the same partner. ~ Esther Perel

   De twee doelen van ICC zijn: 1 – het terugbrengen van liefde in de relatie als dat mogelijk is, 2 – het terugbrengen van respect in de “ex”-relatie (ook elkaars “ex” zijn is een vorm van relatie) of in co-ouderschap.

 • Q: Wat zijn jouw gedachten over co-parenting trajecten?
  • A: Als er kinderen een plaats hebben in een relatie die verzuurd is dan blijft er altijd een co-ouderschapsrelatie bestaan. Eerder dan een traject waarin zo veel mogelijk in regelingen wordt vastgelegd probeer ik -eerder op een voorwaarde scheppende wijze- te bouwen aan een nieuwe relatie tussen deze mensen waarbij emoties mogen bestaan (ook de lastige), waarin (menings)verschillen kunnen worden uitgehouden en waarin ‘fouten’ zullen worden gemaakt zonder dat dit telkens tot nodeloze escalaties hoeft te leiden, waarin “schuld-ping-pong” wordt vervangen door het nemen van verantwoordelijkheid binnen bestaande mogelijkheden.
   Exemplarisch misschien voor mijn aanpak: Ik denk dat goed co-ouderschap de beste lange termijn investering is voor het persoonlijk geluk van beide ouders. Dus ik heb altijd een (soms letterlijke) lege stoel in de ruimte waar “de kinderen op zitten”.
 • Q: Je hebt ervaring in het openminded aanpakken van verslavingen. Kan je daar meer over zeggen?
  • A: Oh man, er is echt heel, heek erg véél te zeggen over verslavingen en/of afhankelijkheden en/of onhandig of overmatig gebruik
   Zoveel dat ik er een eigen website aan besteed:
   PraatmetHans.nl*
   Want het draait er om dat je hier als partner of als degene met afhankelijkheid of zelfs verslaving op een goeie manier (lee:s zonder onnodige schaamte) over leert praten…

   Want je kunt iemand niet uit een aandoening (be)schamen… sterker nog: door schaamte kijk je juist niet naar de dingen die je maar beter effe goed kan aankijken.

 • Q: Over ‘openminded’.. ik hoor de naam Hans ook wel eens in het kader van ‘anders-dan-gebruikelijke-seksualiteit’ (of relatievormen)
  • A: Ja inderdaad. Er is veel te zeggen over seks en relaties die ‘anders’ zijn. En waar ‘gewone’ seks (whateverthefuck dat ook mag zijn) wel met “straight” wordt aangeduid. Daar is de geuzenterm “Kinky” (of inmiddels: Queer) voor seksualiteit die ‘anders’ is. OK, daar is dus ook zoveel over te zeggen dat ik er eigen websites aan besteed:

  Koppels… 1 + 1 = 3 (of 1+1+1=4) 😉 als je het handig aanpakt. Maar hoe vaak zie je niet dat 1 + 1 = 0,5… Geilheid kan je zoeken en vinden… ook al ligt het niet altijd daar waar je had verwacht het te zullen vinden…

 • Q:
  • A:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: