FAQ’s

Frequently Asked Questions

BreinMPKFAQ’s Bio-Emotioneel Management

 • Q: Ik heb een vraag: Waar kan ik die stellen?
 • Q: Kan je wat meer uitleg geven over Bio-Emotioneel Management?
 • Q: Je hebt het over bio-emotioneel management… Kan je me meer zeggen over emoties?
 • Q: Wat is “Integrative Couple Coaching”
  • A: Mensen zijn vaak op zoek naar relaties maar tegelijkertijd is er na de eerste verliefdheidsfases een periode waarbij zij meer aanbotsen tegen hun communicatieve mogelijkheden en de voorbeelden die zij gehad hebben op het gebied van langdurige relaties. Scheidingscijfers laten zien: daar gaan regelmatig dingen in mis. Integratieve Coaching probeert geen onderwerpen en gevoelens uit te sluiten maar deze juist in de relatie te integreren en -op basis van kennis en op basis van gevoelens- nieuwe wegen te vinden in relatie.

   Regelmatig blijken de ge-eikte relatie-paden te beperkend om op de lange termijn overeind te blijven. Openminded durven zijn, durven gunnen en respect blijven houden op verschillende manieren is een belangrijke basis voor het vinden van creatieve uitwegen uit situaties die vast leken te lopen.

   Most of us have 3 to 4 relations in our adult life. Some of us have those with the same partner. ~ Esther Perel

   De twee doelen van ICC zijn: 1 – het terugbrengen van liefde in de relatie als dat mogelijk is, 2 – het terugbrengen van respect in de “ex”-relatie (ook elkaars “ex” zijn is een vorm van relatie.

 • Q: Wat zijn jouw gedachten over co-parenting trajecten?
  • A: Als er kinderen een plaats hebben in een relatie die verzuurd is dan blijft er altijd een co-ouderschapsrelatie bestaan. Eerder dan een traject waarin zo veel mogelijk in regelingen wordt vastgelegd probeer ik -eerder op een voorwaarde scheppende wijze- te bouwen aan een nieuwe relatie tussen deze mensen waarbij emoties mogen bestaan (ook de lastige), waarin (menings)verschillen kunnen worden uitgehouden en waarin ‘fouten’ zullen worden gemaakt zonder nodeloze escalaties, waarin “schuld-ping-pong” wordt vervangen door het nemen van verantwoordelijkheid binnen bestaande mogelijkheden.
   Exemplarisch misschien voor mijn aanpak: Ik denk dat goed co-ouderschap de beste lange termijn investering is voor het persoonlijk geluk van beide ouders. Dus ik heb altijd een lege stoel in de ruimte waar “de kinderen op zitten”.
 • Q:
  • A:
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.