De nachtcrème theorette van de overbodige gevoelens door West

the Quick Version
Je ziet regelmatig dat mensen gevoelens hebben die zij niet willen hebben. En de manier waarop we daar dan meestal mee om proberen te gaan is dat we er gewoon niks over zeggen en vooral “niet aan proberen te denken” …en dat werkt meestal niet zo geweldig.


Hoe dan? Lees:

the Longer Version


De nachtcrème theorette van de overbodige gevoelens door West

Het is simpel bij nachtcrème Hou het dekseltje goed dicht en het blijft jaren goed.
Zeg nooit niks over een gevoel dat eigenlijk een beetje overdadig aanwezig is, houdt stevig het dekseltje erop en -net als nachtcreme- het blijft jaaaaaren ‘goed’.

Geef woorden aan die overmatige gevoelens -inclusief(!) dat je ook wel begrijpt dat het overmatig en ‘teveel’ is- maar dat je het nou eenmaal even zo voelt en dat niemand er wat mee moet… maar dat je er op vertrouwt dat het wel zal verdampen.
Lees: als je het dekseltje van het potje nachtcrème haalt en lucht geeft aan wat er in het potje zit, dan duurt het maximaal een paar weken en dan is die nachtcrème verdampt tot z’n eigenlijke essentie.

Dus als je jezelf schaamt? Zèg dat je je schaamt en zeg daarbij en hardop dat het nergens op slaat maar dat je het nog wèl zo voelt -ook al wéét je dat het onzin is-. Als je dingen mist of ergens bang voor bent. Hetzelfde verhaal.

Geef jezelf de ruimte om te praten over de gevoelens die er zijn op dat moment. Óók als je vind dat het onzin is. Spreek ook dàt uit en voel hoe de emotie eerder vervliegt dan wanneer je er niks over zegt in de hoop dat het dan sneller weg zal zijn ‘omdat je er geen aandacht aan geeft’

Hans West


Zijn er vragen of opmerkingen dan hoor ik graag van je:

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

Eén reactie op “De nachtcrème theorette van de overbodige gevoelens door West”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: