“Kink” wat is dat?

“Kink” – Wat is dat?

woordenboekje… (woorden om te gebruiken)

KinkindeRelatie - Hans
Kink Aware Coaching

Question:
Wat is “Kink”, wat maakt “kinky seks” eigenlijk kinky?

basics

Answer:

Een kink zit in een kabel

…een draai, een knik in een niet-rechte kabel die door de trekkracht op die kabel alleen maar steeds sterker als vormverandering in die kabel getrokken wordt als je er spanning op zet. De draai kan het gevolg zijn de manier waarop de kabel is ‘wired in’ bij het maken van die kabel, of het is mogelijk ontstaan door de manier waarop er in het verleden met die kabel is omgegaan.
Maar een kink is een kink en of dat een probleem is, dat hangt af van de manier waarom we met die kabel omgaan.
Een kink in de kabel kan de structuur van die kabel blijvend veranderen, het kan eventueel ook de integriteit van die kabel aantasten als de belasting op die kink te groot wordt. Met een kink past een kabel niet meer door dezelfde benauwde gaatjes waar ie vroeger wel door paste. Een kink maakt dingen mogelijk maar ook dingen onmogelijk. De meeste mensen hebben iets meer ruimte nodig in hun leven. Dus wanneer we willen dat een kabel keurig recht ligt te wachten op het moment dat er eens iets gebeurt en dat het dan allemaal netjes moet verlopen door nauw gedefinieerde gaatjes, dan is een kink een probleem…

slingerende wijnranken
slingerende wijnranken

Op zo’n manier bekeken krijgt een kink ineens iets politieks, bijna iets anarchistisch. En, ook al zou je dat nu niet meer denkenals je de inrichting van de gemiddelde S/M- of parenclub bekijkt, historisch is dat een deel van de herkomst van ‘kink’ waarbij communes, vrije seksualiteit en politieke stromingen met waardering voor vrijheid van denken hand-in-hand gingen.

Een kink is iets dat gebeurt tussen meerdere (consenting) mensen, een gezamenlijke setting, een gezamenlijke bezigheid of het gezamenlijk genieten van eenzelfde fetish.

Kinksters zijn vaak vrijdenkers die hun (seksuele en/of romantische) behoeften serieus nemen en daar ook levensruimte voor willen hebben zodat zij regelmatig de gebaande paden verlaten. Je zult dan dus ook communicatief vaardig genoeg moeten zijn om nieuwe paden af te spreken met alle betrokkenen. Want anders loopt het geheid mis na verloop van tijd.

Vooroordelen op een rij

Het zijn seksverslaafden

Natuurlijk zitten er mensen tussen met een dergelijk hoge seksdrive of mensen met een zo lage tolerantie voor intimiteit dat zij alleen oppervlakkige relaties aan kunnen gaan, net zoals dit trouwens ook zichtbaar is onder niet-kinksters. Natuurlijk zal je in deze groep ook mensen tegenkomen die onaanvaardbare risico’s aan gaan zoals je dat ook ziet onder sporters, bergbeklimmers en duikers.

Het is het gevolg van jeugd trauma’s

Natuurlijk zie je in deze groep ook mannen en vrouwen die misbruikt of verkracht zijn. Mensen die ondanks dat verleden hun seksualiteit terug claimen en daar hun eigen vorm voor vinden -zelfs als die niet voldoet aan de algemene norm-. Dat kan je zien als een gevolg van een trauma, je kunt er ook naar kijken als een creatieve oplossing die mensen met uitzonderlijke ervaringen helpt om uit de slachtofferrol te komen.

Ze zijn gek!

Natuurlijk zijn is deze scene aantrekkelijk voor sadisten en masochisten die zich niet aan de regels weten te houden die ook binnen deze vrijgevochten wereld gelden. Toch laat wetenschappelijk onderzoek al langer zien dat kinksters niet neurotischer, depressiever of angstiger zijn dan het landelijk gemiddelde en waarschijnlijk iets beter in staat zijn om te reflecteren over hun behoeftes dan de gemiddelde Nederlander… één keer raden waarom.
En hoewel het redelijk normaal is om onder psychotherapeuten de verwachting te horen uitspreken dat BDSM-ers een probleem hebben met intimiteit, uit onderzoek blijkt dat -hoewel het verschil klein is- toch opvalt dat mensen met een BDSM-oriëntatie minder “instrumentele relaties” onderhouden dan het landelijk gemiddelde dat niet deze oriëntatie heeft.

Dit is wachten op grensoverschrijdingen

Of veiligheid en de kans op grensoverschrijdingen? Ze gebeuren absoluut, en je zou kunnen veronderstellen dat kinksters minder aangifte doen vanuit de gedachte dat zij toch niet geloofd zullen worden door de rechter. Maar de veiligheidsmedewerkers benoemen iedere keer dat kinky party’s zo prettig zijn omdat er zo weinig ongevallen zijn en zo weinig ellende. Natuurlijk worden er soms drugs gebruikt op de grotere feesten. Zoals dat gebeurd op de niet-kinky feesten. Maar van de EHBO-ers tijdens deze feesten hoor je keer-op-keer dat zij het rustig hebben gehad, zeker in vergelijking met de niet-kinky feesten waar door de combinatie van drugs en alcohol soms de EHBO echt vol legt.

Dit is… eindelijk thuis komen

Het is ook niet ongebruikelijk om vrouwen te horen verzuchten over kinky party’s dat zij het een verademing vinden om mee te maken dat zij er zonder meer verleidelijk uit kunnen zien zonder angst te hoeven hebben dat zij (ongewenst) betast zullen worden. Iets waar je in de gemiddelde kroeg lang niet zo zeker van kunt zijn als heren een paar biertjes te veel op hebben en niks meer te verliezen hebben tegen het einde van de avond. Dat is op deze feesten echt véél beter geregeld.

Hoe doe ik dit?

Het kan verstandig zijn om jezelf eens een beetje te verdiepen in de regels en de do-s en don’t-s van dergelijke feesten. Als jij graag een beetje uitleg wilt of meer wil weten, neem dan even contact op. Dan weet je beter wat je kunt verwachten en hoe je kunt reageren zodat een eerste keer een leuke ervaring wordt.

Ergo:

Als kink hier klinkt als te mooi om waar te zijn, dan zou ik aanraden om het ofwel eens voorzichtig te gaan proberen, ofwel er nog eens goed na te denken omdat sprookjes nou eenmaal niet bestaan en de dingen die te mooi zijn om waar te zijn meestal gewoon niet waar: teken in op de verwachting van echte mensen met echte behoeften en echte gekkigheden en dan kon het best wel eens precies zo leuk worden als je je voorstelt 🙂


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen…
Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >

 

Eén reactie op ““Kink” wat is dat?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: